1250 tegenstanders van afschieten damherten tekenen petitie

ORANJEWOUD - Woensdag 25 augustus 2021 krijgt commissaris van de Koning Arno Brok een petitie aangeboden die massaal is ondertekend als protest tegen het afschieten van damherten rondom Oranjewoud, Katlijk en Mildam.

Leden van de Partij voor de Dieren afdeling Fryslân lopen om 9.00 uur vanaf het NS station Leeuwarden in een protestmars naar het provinciehuis. Om 9.45 uur zullen zij daar samen met enkele bewoners uit het gebied de petitie overhandigen aan de commissaris van de Koning, Arno Brok. De petitie is inmiddels getekend door ruim 1250 tegenstanders van het afschot van de damherten.

De provincie Fryslân heeft opdracht gegeven het merendeel van de damherten in de omgeving Katlijk, Mildam en Oranjewoud af te schieten, zogenaamd om de veiligheid rond de dorpen te verbeteren. Alternatieve maatregelen zoals het verlagen van de maximumsnelheid, het creëren van passages of een wildwaarschuwingssysteem zijn niet onderzocht.

De Partij voor de Dieren vindt het afschieten van damherten onnodig en wreed, en bovendien werkt afschieten averechts omdat de damherten zich dan alleen maar sneller zullen gaan voortplanten en door de stress alle kanten op zullen rennen, ook over de wegen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden