Topdrukte bij de Heerenveense brandweer

HEERENVEEN – Het brandweerkorps van Heerenveen is in een week tijd ruim 14 keer uitgerukt voor brand en hulpverlening.

De uitrukken hebben deels te maken met het warme weer. Diverse keren moest het korps in actie komen voor bermbranden. Daarnaast blusten de Feanster brandweerlieden afgelopen week een vrachtwagen met balen oud papier en een personenauto. Drie maal moest er uitgerukt worden voor een automatisch brandalarm. Naast brand moest er ook enkele keren hulp geboden worden aan dieren in nood. Twee maal werd een ree uit een vaart gered en werd er hulp geboden aan een zwemmend schaap.

Ook heeft het Heerenveense korps een logistieke ploeg. Deze komen in actie bij grotere incidenten. Zij verzorgen drinken, eten, schone bluspakken en ademlucht. Deze eenheid rukte in de afgelopen week uit naar de vrachtwagenbrand in Heerenveen en een flinke schuurbrand in Drachten.

Het hoge aantal uitrukken is best uniek te noemen. Normaal gesproken rukt de Heerenveense brandweer gemiddeld drie maal in een week uit.

Het brandweerkorps van Heerenveen bestaat volledig uit vrijwilligers. Zij komen dag en nacht in actie wanneer de pieper gaat. Met dit hete weer kun je spreken van een pittige bijbaan.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden