Reddingsactie jonge eendjes in de Lindegracht trekt veel bekijks

HEERENVEEN – Twee luidkwakende eendenkuikens hielden de gemoederen in het centrum van Heerenveen al enkele dagen bezig. Zes maal rukte dierenambulance De Meren uit. 

De kuikens zijn afgelopen donderdag door onbekende oorzaak in de gracht terecht gekomen. Doordat de dieren nog niet kunnen vliegen zaten zij gevangen tussen de hoge kademuren van het stuk centrumgracht. Diverse omstanders en medewerkers van de dierenambulance hadden al diverse malen geprobeerd om de eendjes te vangen met schepnetten. Iedere poging mislukte. Voorbijgangers en ondernemers van de Lindegracht vonden de situatie zielig.

Nadat er dinsdagmiddag opnieuw een melding over de eendjes binnenkwam bij de dierenambulance was de maat vol. De hulp van de Heerenveense brandweer werd ingeschakeld. De ter plaatse gekomen brandweerlieden hebben samen met de medewerkers van de dierenambulance de eendjes gevangen. Vervolgens zijn de jonge kwakers bij moedereend aan de Nieuwburen weer in het water gelaten. Hier kunnen zij wel op de kant komen. De reddingsactie trok veel bekijks en leverde een stroom aan complimenten voor de hulpverleners op.  
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden