Oplichtingszaak door fraude met bankpas in Heerenveen

HEERENVEEN -  Een inwoner van de gemeente Heerenveen kreeg in december vorig jaar op een telefoontje van iemand die zich uitgaf als 'medewerker' van de alarmlijn van zijn bank.

Er werd hem verteld dat er fraude gepleegd werd met zijn bankrekening en dat hij, om dit te voorkomen, zijn passen moest meegeven aan een koerier. Dit deed hij en vervolgens werd er een groot geldbedrag van zijn rekening gehaald bij een pinautomaat in Heerenveen.

De beelden van de pinner zijn te zien via onderstaande link. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan vergelijkbare zaken en zullen er beelden worden getoond van zeer vermoedelijk dezelfde verdachte die in andere plaatsen in Nederland toeslaat.

Heeft u informatie? Deel uw informatie middels onderstaande link of neem contact op met de Opsporingstiplijn 0800 – 6070. https://www.politie.nl/.../01-door-oplichting-fraude-met...
Wil je meer weten over spoofing en over hoe je kunt voorkomen dat jij het slachtoffer wordt? Kijk dan op https://www.politie.nl/themas/bankhelpdeskfraude.html