Na brand bij Bakker Logistiek verspreiding scherven zonnepanelen beperkt

Foto Ricardo Veen Media

HEERENVEEN - Het gebied waar scherven glas van zonnepanelen neerkwamen na de brand bij Bakker Logistiek in Heerenveen is waarschijnlijk beperkt. Hij prees de inzet van de brandweer bij de zeer grote brand bij het opslagbedrijf.

Het vuur was volgens Van der Zwan vrij snel onder controle. Doordat er veel zonnepanelen op het dak lagen waar de brand ontstond kwamen er scherven vrij. ,,Het is gelukkig tot een klein gebied beperkt gebleven. Deskundigen zeggen 100 tot 150 meter."

Grote hitte
Dat het gebied beperkt is gebleven zou komen door de grote hitte die er bij de brand ontstond. ,,Hoe heter het is, hoe verder het verspreidingsgebied. Er is eigenlijk niets verbrand wat in de opslag stond. Alleen het dak heeft gebrand. Dat heeft ervoor gezorgd dat die deeltjes niet ver verspreid zijn", aldus de burgemeester.

Voor de zekerheid roept de gemeente mensen wel op om zich te melden als ze stukjes glas vinden. Als ze zulke stukjes vinden, dan moeten ze wel voorzichtig zijn. De scherven kunnen scherp zijn. Het glas mag ingeleverd worden bij het klein chemisch afval.