Gestolen hekken terug bij eigenaar na ontdekken ondergrondse hut in Oranjewoud

ORANJEWOUD - Op maandag 22 maart omstreeks 15.00 uur deed de politie, naar aanleiding van een melding over diefstal , in het bos van Oranjewoud onderzoek.

Het ging om een locatie midden in het bos waar zondagavond bij een hut brand was gesticht.

In het dak van de hut werden 3 gestolen nieuwe hekken aangetroffen. Van de diefstal van de hekken was vorig jaar al aangifte gedaan. De eigenaar herkende haar hekken in het eerdere verslag over de brand in het bos. De grote ondergrondse boshut werd door de politie geheel ontmanteld en de hekken werden aan de eigenaar teruggegeven. De eigenaar was erg blij want de schade liep tegen de 1000 euro. Tevens werd er afval en veel plasticzeilen en 2 bankstellen uit de natuur verwijderd.

De dieven van de hekken krijgen de kans zich zelf te melden bij de politie. De hut zal definitief gedempt worden met hulp van plaatselijk belang. "We willen afval en brand voorkomen in dit mooie natuurgebied"
Achteraf bleek ook in de ondergrondse hut meermalen vuur gestookt te zijn. Volgens de brandweer is hierdoor groot gevaar op koolmonoxide vergiftiging geweest.

Commentaar politie: "Hutten bouwen is leuk voor de jeugd, maar deze was met gestolen spullen, illegaal en gevaarlijk"