Brandweer oefent in woontoren Bellavista

HEERENVEEN - De brandweer van Heerenveen hield dinsdagavond een oefening in woontoren Bellevista bij het station in Heerenveen. 

De oefening is georganiseerd samen met een aantal bewoners van het pand en de eigenaar Makelaardij Hoekstra. Zij hadden dan ook een belangrijke rol in deze oefening. Ook was de voorlichtingscontainer van Brandveilig Leven aanwezig en kregen de bewoners uitleg over brandveiligheid. De veelal oudere bewoners luisterden aandachtig naar de uitleg van de aanwezige brandweerlieden. 

Scenario

Op de elfde etage was brand uitgebroken in een appartement. De bewoners was vermist. Het betrof een uitslaande brand met veel rookontwikkeling, Doordat er brandende delen naar beneden vielen op het parkeerdek raakte hier een auto in brand. Voor de brandweer een pittig klusje. Direct werden brandweerlieden naar binnen gestuurd om de vermiste bewoner te redden. Tevens werden er slangen naar boven gebracht en hier aangesloten op een stijgleiding. Deze leiding wordt beneden gevuld met water door de tankautospuit van de brandweer. Al snel waren vier brandweerlieden gereed om het appartement te betreden en de bewoner te redden, De autobrand op het parkeerdek werd geblust door een tweede brandweereenheid. 

Zowel brandweer, bewoners en makelaardij Hoekstra kijken terug op een geslaagde avond.