Brandweer Heerenveen en Nieuwehorne assisteren bij grote brand in Wolvega

WOLVEGA - De brandweerkorpsen uit Heerenveen en Nieuwehorne zijn in de nacht van dinsdag op woensdag uitgerukt voor een grote brand in Wolvega.

Hier was brand uitgebroken in een bedrijfshal van een schrootverwerkingsbedrijf. De brandweerkorpsen van Wolvega, Scherpenzeel, Heerenveen en Joure, Nieuwehorne, Gorredijk en Steenwijk kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Ook een meetploeg uit Akkrum rukte uit.

De eerste melding van de brand kwam rond 00.15 uur. De omgeving van de bedrijfshal werd afgesloten. Het was niet meer veilig om naar binnen te gaan voor de brandweer, verklaarde woordvoerder Jan Kees Toxopeus. De rook werd naar buiten geperst.

Als een of meer deuren geopend zouden worden, kon er een gevaarlijke situatie ontstaan. Helemaal omdat er meer bedrijven naast zijn gevestigd, waaronder en verfbedrijf. Daarom is er eerst op meer slagkracht gewacht.

Uiteindelijk konden de brandweerlieden via een zijdeur toch water in de loods krijgen met een waterkanon. Zo kon een uitslaande brand worden voorkomen. Volgens Toxpeus was het nog niet bekend wat er precies in de loods stond en wat in brand is geraakt. Er was niemand in de loods aanwezig.
Buren hebben de brand ontdekt. De brandweerkorpsen adviseerden omwonenden om ramen en deuren dicht te houden.