Brandweer Heerenveen de gehele dag druk met bestrijding wateroverlast

HEERENVEEN - De brandweer is zondag bijna de gehele dag in touw geweest om de wateroverlast in Heerenveen te bestrijden. 

Zondagochtend rond tien uur kwam de eerste melding binnen. Een parkeerkelder aan de Golflaan was ondergelopen. Vervolgens zijn er diverse adressen in wijk De Greiden afgewerkt. Door de enorme regenval stonden hier diverse straten blank. Het water dreigde hier en daar de woningen binnen te lopen. 

Aan de Sieger van der Laanstraat moest een kelder leeggepompt worden. Op het Gashoudersplein ontstond een sinkhole bij de achteringang van een eetgelegenheid. De brandweer heeft hier een afzetting geplaatst. Hierna zijn de brandweerlieden nog naar diverse kleine meldingen geweest. 

Na een stevige lunch op de brandweerkazerne kon de ploeg opnieuw aan de slag. De Kwartelstraat bleek volledig blank te staan. Het water kon hier geen kant op. Met hulp van de brandweer zijn enkele rioolputten open gezet. Vervolgens zakte het water al snel. Vervolgens moest aan de Zijlroede weer een kelder leeggepompt worden. 

Zondagavond kon de brandweer opnieuw op pad voor wateroverlast. Deze keer ging het om de Mauritslaan. Hier stond de gehele straat onder water. Tevens was het water een kelder in gelopen. De kelder is door de brandweer leeggepompt. Het water in de straat kon deels weglopen nadat ook hier enkele rioolputten waren opengezet.  

In Heerenveen is zondag ruim 75 millimeter regen genoteerd. Dat is veel, want gemiddeld valt er in Nederland in de hele maand augustus maar zo'n 78 millimeter.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden