"Agenten met getrokken pistool riepen tegen een man dat hij op de grond moest gaan liggen"

HEERENVEEN - Het incident waarbij de politie woensdagmiddag genoodzaakt was een waarschuwingsschot te lossen heeft op veel mensen diepe indruk gemaakt. 

GrootHeerenveen redacteur Dennis Stoelwinder maakte het gehele incident van dichtbij mee. 

Rond drie uur kreeg de redactie een persalarm binnen. Er zou een woningoverval zijn aan de Melchior de Grotestraat. Onze redacteur was op dat moment in het centrum en was tegelijk met de politie ter plaatse. Uiteraard bleef hij wel op grote afstand. ,,Ik trof ter plaatse een hoop geschreeuw aan. Agenten met getrokken pistool riepen tegen een man dat hij op de grond moest gaan liggen. Er waren op dat moment veel mensen op straat. Ook een aantal kinderen. Door de hectiek wist de man te ontkomen en ging er vandoor in een donkerkleurige auto. De politie zette met gillende sirenes de achtervolging in" vertelt Dennis.

De auto gaat er met hoge snelheid vandoor via de Dekemalaan richting de Koornbeursweg. Vervolgens gaat de verdachte de Europalaan op en kiest ervoor om hier het nieuw aangelegde fietspad te nemen. De auto heeft inmiddels een lekke voorband. De achtervolging stopt dan ook op de hoek van de President Kennedylaan met de Jan Mankeslaan. Hier gaat de verdachte er te voet vandoor. Nadat de politie een schot lost geeft de man zich over en wordt hij aangehouden. 

Onze redacteur is ook direct richting de Jan Mankeslaan gegaan. De verdachte was daar inmiddels aangehouden. Voormalig Heerenveense Courant journalist Harry de Jong en zijn vrouw Johanna waren getuige van de aanhouding. ,,Ineens komt er een auto aan scheuren over het fietspad. Drie politieauto's zaten achter die auto aan. Hier op de hoek stopte alles en rende er een vent uit de auto. De politie loste vervolgens een schot waarna de man zich overgaf. Hij werd direct in de boeien geslagen en afgevoerd. Het leek wel een scene uit een wild west film" aldus Harry en Johanna, die bezig waren met hun dagelijkse wandeling. 

Over de toedracht van het incident dat begon met de melding van een overval is nog niets bekend. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden