Zorgorganisatie Alliade organiseert kennisdag voor familie en vrijwilligers

Gezond en fit
Afbeelding

WOLVEGA - ‘Samen elke dag een beetje beter.’ Met die ambitie werkt Alliade dagelijks aan de kwaliteit van zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. 

Hierbij is het toepassen van nieuwe kennis en inzichten erg belangrijk. Door middel van praktijkgericht onderzoek ontwikkelt Alliade veel nieuwe kennis, die ze tijdens de kennisdag ook graag deelt.

Voor wie is de kennisdag?

Naast een kennisdag voor zorgmedewerkers wordt dit jaar voor het eerst ook een kennisdag georganiseerd voor familie, vrijwilligers, vrienden, buren en anderen die een grote of kleinere rol spelen in het leven van cliënten van Alliade. Zij zijn op zaterdag 1 juli van harte welkom op Drafbaan Victoria Park in Wolvega. De kennisdag is van 08:45 uur tot 16:15 uur. Er is plaats voor 400 bezoekers.

Wat staat er op het programma?

Het programma is afwisselend en interactief, met een openingsquiz, interessante presentaties, muzikale optredens, een minidocumentaire en een pubquiz. Ook zijn er vier rondes met workshops, waarbij bezoekers kunnen kiezen voor verschillende onderwerpen in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Een greep uit de onderwerpen: ondersteunde communicatie, dementie, slikproblemen, gezonde leefstijl, medicatiegebruik, obstipatie, begeleidingsmethodieken en samenwerking tussen familie en zorgmedewerkers.

Meer weten en aanmelden

Aanvullende informatie en het volledige programma van de kennisdag zijn te vinden op www.alliade.nl/pwo/kennisdag2023. Aanmelden kan via de kennisdag-webpagina, door te bellen naar 06-21316966 of door te mailen naar pwo@alliade.nl.

Over Alliade

Alliade helpt kwetsbare mensen in Friesland met jeugdzorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, werk & dagbesteding en maatschappelijke ondersteuning. Daarbij kijken we vooral naar wat wél kan. Met meer dan 300 locaties en 6.000 medewerkers helpt Alliade jaarlijks meer dan 8.000 cliënten. Kijk voor meer informatie op www.alliade.nl