Evenement - Mattheus Passie in Posthuis Theater Heerenveen

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke versie waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. De voorstelling zal 17 keer door het land worden uitgevoerd.

Theatermaker Jan Rot († 22-04-2022) maakte de Nederlandse hertaling waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld.
Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt vanaf 2023 de rol van verteller op zich.

De populaire zangeres Sharon Kips neemt samen met bariton Job Hubatka de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor haar rekening.

Sharon Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene.

Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds  haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Muzikale begeleiding door Musica Extrema:
Tanya Schaap – Viool en artistieke leiding
Ben van den Dungen – Sopraan saxofoon
Mihan Hong – Piano
Hans van der Maas – Accordeon
Tomek van Leeuwen – Contrabas

Adres
Locatie Posthuis Theater
Straat Fok 78
Postcode 8441 BR
Plaats Heerenveen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 7-4-2023
Categorieën Evenement