Cultuur - Het verdriet van de Zuiderzee: méér dan een voorstelling

DFM - Na het succesvolle Lost in the Greenhouse presenteren muziektheatergezelschap Orkater en De Lawei in de nazomer van 2022 opnieuw een muziektheatervoorstelling op een unieke locatie; het Oudemirdumerklif. Deze locatievoorstelling vindt plaats in het kader van Arcadia 2022. Het glooiende kustgebied nabij Oudemirdum is het natuurlijke decor van de zomerproductie. Daarnaast wordt door een creatief team een verdiepend contextprogramma ontwikkeld. Dit programma maakt de bezoekers bewust van de geschiedenis, ons erfgoed, cultuur, natuur en de mensen die in deze rijke omgeving wonen.

Zo zijn daar de wandelingen met gids rondom de fascinerende speellocatie gelegen in gemeente De Fryske Marren en vijf foto- en videoportretten van een aantal trotse inwoners en fanaten van het gebied rondom het Oudemirdumerklif. Deze portrettenserie zal aankomende zomer als tentoonstelling te zien zijn in Oudemirdum bij Bezoekerscentrum Mar & Klif.

Klifwandeling met gids
Over de bijzondere regio waar Het Verdriet van de Zuiderzee plaatsvindt is veel te vertellen. Daarom wordt in samenwerking met Natuurmonumenten een speciale klifwandeling aangeboden. Dwars door een gebied wat normaal niet toegankelijk is voor publiek, langs het water richting het uitkijkpunt van het Oudemirdumerklif. Tijdens de wandeling vertelt journalist en historicus Arnoud van de Ridder over de ontstaansgeschiedenis van het klif. Vogelspotter Jan Tijsma laat je met een gerichte blik kijken naar de bijzondere flora en fauna van het gebied. Ook staat er een speciale, muzikale verrassing te wachten onderweg.

De wandelingen zijn te boeken op woensdag 17, 24 en 31 augustus en 7 september. Op 17 en 24 augustus start de wandeling om 17.00 uur en op 31 augustus en 7 september begint deze om 16.30 uur. De duur is ongeveer 60 minuten en de wandeling kost € 7,50 per persoon. Aansluitend op de wandeling is het mogelijk om een heerlijk driegangen diner te nuttigen en een bezoek aan de voorstelling Het Verdriet van de Zuiderzee maakt de avond helemaal compleet.

Video- en fotoportretten De Gaasterlanders
De komende twee maanden worden opnames gemaakt van een vijftal bijzondere mensen uit Gaasterland. Hoe kijken de bewoners en liefhebbers van Gaasterland naar deze bijzondere omgeving? Waarom besloten ze zich juist hier te vestigen? Of hier hun tweede huis van te maken? Hoe kijken zij naar de toekomst van het gebied?

De videoportretten worden in samenwerking met Artisan Creatives ontwikkeld. Het video- en fotoproject is te horen en zien op de speellocatie en in aanloop naar de voorstelling ook online. Documentaire-fotograaf Kees Muizelaar (onder andere werkzaam voor De Volkskrant en oorspronkelijk afkomstig uit Balk) zal bijzondere en persoonlijke fotoportretten van de geïnterviewden maken. Dit video- en fotoproject wordt een belangrijk onderdeel van een zomertentoonstelling in Bezoekerscentrum Mar & Klif, die in het teken staat van de thematiek van de voorstelling en in samenwerking wordt ontwikkeld.

Meer info is te vinden op www.verdrietvandezuiderzee.nl

Lees meer »

Adres
Locatie Het Oudemirdumer klif
Land Nederland
Evenement informatie
Voorverkoop € 7,50
Datum 17-8-2022 17:00
Categorieën Cultuur
Sport & actief