Cultuur - Kunstweekend Tjerkwerd

Zaterdag 6 augustus en zondag 7 augustus 2022 van 10.30 – 17.30 uur

Tijdens het kunstweekend zijn de ateliers van Karin Harkema, Anne -Oane- de Vries, en galerie het Fotolokaal geopend. Ook is de brocante schuur met antiek en curiosa open.

 

Karin Harkema exposeert haar foto’s in de Sint-Petruskerk, stillevens, dier- en landschapsfotografie. Van haar werk is een grote collectie ansichtkaarten te koop. 

Anne -Oane- de Vries exposeert zijn werken van gemengde techniek op sloophout en karton. Ook toont hij waterverf schilderijtjes. Hij zaagt, schuurt, snijdt en kerft in het hout hetgeen verrassende effecten oplevert. De toevoeging van zand, lood of andere materialen geeft de werken extra reliëf. Anne -Oane- heeft een zeer persoonlijke beeldtaal ontwikkeld die te zien is in landschappen, vissen, vogels, voertuigen en plattegronden, maar ook in meer abstracte composities.  

In het atelier van Anne -Oane- zijn ook fantasierijke schilderijen van Jouke Hijlkema te bewonderen.

In galerie het Fotolokaal zijn foto’s en objecten te zien van Johannes Bosgra, Rob Chevallier, Wil Friesen en Patricia Heuker of Hoek. Verstilde beelden die balanceren op de scheidslijn tussen abstractie en figuratie, foto’s van landschappen die meer weten dan ze laten zien en foto-objecten als signaal van klimaatverandering, industrialisatie en natuurbehoud.  

Tijdens het kunstweekend zijn er meet & greets met de kunstenaars. Rob Chevallier verzorgt op zaterdag 6 augustus van 14.00 – 16.00 uur een workshop kringloopkunst maken (kosten 10 euro). De workshop is voor kinderen en volwassenen. Met eigen foto’s, tekeningen, schilderwerken of materiaal van de kringloop worden persoonlijke en duurzame kunstwerken gemaakt. Informatie en opgave voor de workshop via arthur@hetfotolokaal.nl

De exacte programmering kunt u vinden op www.hetfotolokaal.nl/event.

 

Locaties Tjerkwerd:

Karin Harkema, Sint-Petruskerk, Kerkstraat 8; www.karinharkemafotografie.nl

Anne -Oane- de Vries, Singel 10; www.anne-oane-devries.nl

Galerie het Fotolokaal, Kerkstraat 19; www.hetfotolokaal.nl

Brocante schuur, Waltaweg 43; www.tsjerkwert.nl/bedrijven/de-brocante-theetuin

 

Adres
Locatie Sint-Petruskerk
Straat Kerkstraat 8
Postcode 8765 LK
Plaats Tjerkwerd
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 6-8-2022 10:30 - 17:30
Categorieën Cultuur