Cultuur - Iris Bouwmeester en Age Hartsuiker

In Museum Heerenveen vind je iets nieuws: de Museum Galerie Heerenveen. In onze museumgalerie, te vinden op de begane grond van het museum, is werk te zien en te koop van toonaangevende kunstenaars op het gebied van hedendaagse kunst. Museum Galerie Heerenveen wil daarmee een podium zijn voor de hedendaagse beeldende kunsten in Heerenveen en ver daar buiten. De eerste duo tentoonstelling is met werk van Iris Bouwmeester en Age Hartsuiker en te zien van 13 juni t/m 12 juli 2020. 

De abstracte sculpturen van Iris Bouwmeester hebben een onbedacht en ongrijpbaar karakter. In haar objecten zijn tastbare materialen te zien, maar ook fenomenen, die niet tastbaar zijn, maar wel aanwezig zijn zoals licht, ruimte of volume. De sculpturale werken zien er vaak licht en toevallig uit, alsof ze alsnog een andere vorm kunnen aannemen. Ze tonen holtes, gaten, ruimtes én spelen met schaduw en licht. Ze hebben een onbedacht en ongrijpbaar karakter. Het natuurlijke proces van ontstaan, vervormen en verdwijnen is een fascinatie die schuil gaat achter haar werk en is daarmee een terugkerend thema.

Age Hartsuiker werkt vanuit dagelijks getekende ´aantekeningen´ en gedachten. De eerste lijn in het werk is leidend. Het werk groeit op het papier of doek tot op het eind het een natuurlijk landschap en verhaal wordt, maar nooit af is. De werken uit de serie “belvedères” zijn uitzichten vanuit een hoger en dus ander standpunt. Het landschap wordt hier ontleed in vormen en lijnen van bovenaf gezien. Het licht (Ljocht) in de werken “it ljocht yn 'e wâlden” is onontkoombaar en heeft een beslissende rol. Het vertelt over de eigenheid en beleving van ons landschap vanuit losse elementen zoals akkers, stenen, bomen en perspectief. Deze elementen vormen een verhaal dat nooit af is.

De museumgalerie is laagdrempelig en gratis te bezoeken tijdens openingstijden van Museum Heerenveen.

Adres
Locatie Museum Heerenveen
Straat Minckelersstraat 11
Postcode 8442 CE
Plaats Heerenveen
Land NL
Telefoon (+31) 513623408
E-mail adres info@heerenveenmuseum.nl
Website http://www.heerenveenmuseum.nl
Evenement informatie
Datum 7-7-2020
Categorieën Cultuur