Afbeelding

Lenny Kuhr

zaterdag 24 februari 2024 20:00

Lenny komt samen met Freek Dicke op gitaar en Frans de Berg op toetsen, zingen uit haar grote en levendige oeuvre. Met liedjes van haar nieuwe album: Lenny Kuhr. Dit album, de kers op de taart van haar lange carrière, is eind januari 2022 verschenen onder het label Excelsior. “Een album waarop ik uit mijn comfortzone ben getreden met verrassende resultaten”, aldus Lenny. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Lenny Kuhr won in 1969 het Eurovisie Songfestival met ‘De Troubadour’. Ook met ‘Visite’ scoorde ze een grote hit.

Datum: zaterdag 24 februari 2024

Aanvang: 20.00 uur

Ticketprijs: € 25,00

Bestel de tickets als volgt: Stuur een e-mail naar thomastsjerke@gmail.com onder vermelding van: Lenny/naam/adres/aantal kaarten en maak het totaalbedrag (aantal kaarten x € 25,00) over naar NL15 RABO 0331 6038 88 t.n.v. St. Alde Fryske Tsjerken o.v.v. Lenny/naam/adres/aantal kaarten. Meer informatie op www.thomastsjerke.nl  

‘Zangeres Lenny Kuhr wringt de noten uit haar ziel’ (@bron NRC)

Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd:
“Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt. 

Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. 

Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.”