Muziek en vrijmarkt tijdens Koningsnacht en -dag in Heerenveen

Algemeen
Feest op de Koemarkt
Feest op de Koemarkt Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Het centrum van Heerenveen maakt zich weer op voor een grootse en gezellige Koningsdag op 27 april en dat feest begint al op de avond ervoor met het Koningsnachtfeest op de Oude Koemarkt.

Op vrijdagavond 26 april barst het Koningsnachtfeest vanaf acht uur los op de Oude Koemarkt in Heerenveen. Feestband 7 Days Music knalt op het buitenpodium met een lading feest en gezelligheid. Deze topformatie is niet voor niets al jaren een graag geziene gast op feesten en partijen. Het feest is voor zowel jong als oud en helemaal gratis. Het Koningsnachtfeest in het centrum van Heerenveen wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de plaatselijke horeca.  


Vrijmarkt in centrum Heerenveen
Op Koningsdag is er zoals gebruikelijk ook weer de traditionele vrijmarkt in het centrum van Heerenveen. De vrijmarkt  begint al in de vroege ochtend. Dan hebben de eerste (vaak jonge) verkopers hun plekje al veiliggesteld. Uiteindelijk proberen honderden verkopers op Koningsdag hun waar aan de man te brengen. De markt kan ieder jaar rekenen op duizenden bezoekers. Verder zijn ook diverse winkels geopend.


Koningsdag op de Oude Koemarkt

Na de Koningsnacht gaat het feest op Koningsdag op de Oude Koemarkt op 27 april vanaf één uur ‘s middags verder met een groot en gezellig muziekfeest, “We hebben een vette line-up voor jullie in petto en we staan te springen om er een knalfeest van te maken”, aldus de organisatie.

Om 13,00 uur treedt de Fedde Schurer Bigband op. Om 14.00 uur is DJ Stocks aan de beurt. Verder op het programma van de dag en avond: Hossen met Cnossen, De Doelleazen, Kevin Terpstra en Lars Wijnalda.  De toegang is gratis en voor de dresscode geldt: zolang het maar ‘oranje’ is.


Vrijmarkt in Akkrum

Doarpskeamer Akkrum-Nes organiseert op Koningsdag een vrijmarkt op de Lange Miente. Deze wordt deels afgesloten voor het verkeer, dus is er voldoende plaats voor iedereen die tweedehands spulletjes wil verkopen. Daarnaast is er rondom de Doarpskeamer van alles te doen, zoals cup cakes versieren, schminken, en er is een horecapleintje voor een sapje en een hapje. De vrijmarkt in Akkrum is van 10.00 tot 14.00 uur.

Foto’s: Dennis Stoelwinder

Vrijmarkt in centrum Heerenveen