Het verwijderen van een tatoeage: zo werkt het

In bedrijf
Afbeelding

INGEZONDEN - Tatoeëren is al zo oud als de weg naar Rome. Het is dus zeker niet zo dat alleen jonge mensen tatoeages hebben. Vroeger waren het vooral zeelieden die tattoos lieten zetten om hun verre reizen te laten zien. Maar ook mensen die niet aan boord van een schip werkten kozen soms voor een permanente afbeelding op hun lichaam. Maar wat nu als je van zo’n afbeelding af wilt? Gelukkig kan dat tegenwoordig, met behulp van laser. Hiermee kun je ook ontsierende pigmentvlekken laten verwijderen.

Kan elke tattoo worden verwijderd?

Wil je een tattoo verwijderen in Zwolle dan is dat bijna altijd wel mogelijk. Alleen zal het resultaat niet altijd even bevredigend zijn. Dit hangt namelijk van een aantal factoren af. Ten eerste de plaats waar de tattoo zit. De laser moet daar natuurlijk wel bij kunnen. Dan is van belang welke kleuren zijn gebruikt. Donkere kleuren en oppervlakken die veel kleur bevatten zijn lastiger te verwijderen. Een klein bloemetje op je arm is meestal na één sessie al verdwenen. Maar voor die grote tatoeage van een voetbalheld op je borst waar je op uitgekeken bent is meer nodig. Bij een intake in de kliniek wordt de afbeelding bekeken en krijg je een indicatie van het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen dat daarvoor nodig is.

De kosten voor het verwijderen van een tattoo

De prijs voor een tattoo verwijderen in Enschede hangt af van het formaat van de afbeelding. Meestal gelden er vaste tarieven voor afbeeldingen op basis van de afmetingen lengte x breedte. Voor het verwijderen van een grote tattoo moet je rekening houden met een prijs van enkele honderden euro’s. Uiteraard word je hier vooraf over geïnformeerd zodat je weet waar je aan toe bent. Dit bedrag moet doorgaans vooraf worden voldaan. Het verwijderen van tattoos wordt uiteraard niet vergoed door je zorgverzekeraar. Dit kan wel het geval zijn als je een laserbehandeling ondergaat voor het vervagen van littekens.

Hoe is het resultaat van een tattoo verwijdering?

Het resultaat van het verwijderen van een tatoeage kan verschillende resultaten opleveren. Dit hangt onder andere af van de plaats waar de tattoo zit en de intensiteit van de afbeelding. Het kan zijn dat de huid verbleekt en dat er dus een contour van de oude tattoo zichtbaar blijft. Uiteraard zal de kliniek alles in het werk stellen voor een zo mooi mogelijk resultaat. Een oude tatoeage die is vervaagd kun je ook laten bijkleuren. Verwijderen is dus niet altijd de enige optie. Heb je een tattoo die je niet meer mooi vindt of die je liever kwijt bent, zoals de naam van je ex-partner, dan kun je in plaats van verwijderen ook kiezen voor het laten zetten van een nieuwe tattoo over de oude heen. Dit is vaak goedkoper dan een tattoo verwijderen en het resultaat is in veel gevallen zeker acceptabel.