Zo bereik jij met je blog Friese inwoners

In bedrijf
Zo bereik jij met je blog Friese inwoners
Zo bereik jij met je blog Friese inwoners Eigen foto

INGEZONDEN - Ben je van plan om blogs te schrijven voor inwoners van de prachtige provincie Friesland? Geen slecht idee, want in Friesland is genoeg te beleven en daarom kun je altijd wel leuke onderwerpen bedenken. Natuurlijk kun je ook een meer persoonlijke blog opzetten en vooral schrijven over je eigen leven.

Wat de inhoud van je blog ook is: je wilt met een blog een publiek bereiken en mensen in je omgeving voorzien van leuke informatie. Een publiek bereiken is echter best lastig, maar het wordt wel gemakkelijker wanneer je een specifieke doelgroep hebt en deze afbakent. Maar hoe kun je met je blog sneller je doelgroep in Friesland bereiken? 

De kracht van een Friese domeinnaam 

Je kunt je gemakkelijk onderscheiden van andere blogs met een Friese domeinnaam (.frl). Een Friese domein kopen brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats laat je daarmee zien dat je blog speciaal voor Friezen is geschreven. Je trekt daarmee dus sneller de aandacht. Een ander voordeel is dat veel Friese domeinnamen nog vrij zijn, aangezien het een relatief zeldzame domeinnaam is. Je kunt dus de aandacht trekken met een originele domeinnaam en dat is heel goed voor je blog.

Daarnaast ben je met een Friese domeinnaam ook goed vindbaar en dat is natuurlijk ook handig. Als je veel bezoekers trekt, dan ben je gemotiveerder om vaker blogs te schrijven.  

Werk samen met mensen uit je buurt

Als je samenwerkt met mensen uit je omgeving, dan is het ook gemakkelijker om de Friese inwoners te bereiken. Je laat daarmee namelijk zien dat je verbonden bent met de mensen uit je omgeving en natuurlijk kunnen zij ook veel voor je blog betekenen. Als je blog bijvoorbeeld veel bezoekers trekt, dan zijn Friese bedrijven sneller bereid om op jouw website te adverteren. Ook kun je experts op bepaalde gebieden blogs laten schrijven. 

Misschien ken je bijvoorbeeld iemand uit je omgeving die veel weet over de geschiedenis van Friese dorpjes. Hoe meer mensen je bij je blog betrekt, hoe meer relevante informatie na verloop van tijd op je blog te vinden is. En hoe sneller de inwoners van Friesland geneigd zijn om je blog vaker te bezoeken. 

Kies je onderwerpen zorgvuldig uit 

Als blogger over de Friese provincie is het belangrijk om je onderwerpen zorgvuldig uit te kiezen. Dat wil zeggen: blog vooral over zaken die relevant zijn voor mensen die er wonen. Denk bijvoorbeeld aan blogs over populaire voetbalclubs uit Friesland, zoals Heerenveen en Cambuur. Of bijvoorbeeld evenementen die jaarlijks in Friesland gehouden worden, zoals het Oranjewoud Festival, Fietselfstedentocht en ga zo maar verder. 

Bespreek niet alleen de relevante onderwerpen, maar geef er ook een originele en persoonlijke draai aan. Lezers vinden het immers fijn om geprikkeld te worden.